Krabbegat 22-01-18
Rondleiding voor Krabbekes basisschole n'op Halwana.
Duuzend Krabbekes magge lengstkomme n'op Halwana
Vanaf vandaag magge duuzend Krabbekes van de basisschole n'uit Berrege lengstkomme n'op Halwana, de tuisbasis / bouwlokasie van de Stichting Vastenavend aan de Zeeland'ave nin Berrege. Ok wor t'r 'n bezoek gebrogt aan twee bouwclubs, De Leutige Krabben en Driekus.

In de kommende twee weke worre basisschoolkindere om de beurt uitgendegd op Halwana deur de boere van de Stichting Vastenavend. Arstikke spesjaal, want dr komde normaal nie zomaar or. De Krabbekes worre lengst verschillende ldse geleid. Zo kenne ze de prse Liemozien, Spuit 11, de Victoria koets, 't gezicht van de Peperbus, Wana, de Blauwe Schuijt en de Prse dubbeldekker bekijke. In de kledinglds legge de pakke van de Prins, Grtste Boer, Nar en Steketee.

D'r zijn ok ldse waar dagge nie ken komme. Dr wor bevobbeld de nuuwe Prinsewage gemakt of 't dekoor voor de kommende KinderVastenavend. Da mot nog g'eim blijve n'. Da madde nog nie zien. M d'n groepsfoto voor de Dubbeldekker wor de rondleiding na een klein uurtje beindigd.Op di bericht kende gin reejaksie meer plaatse.