't VastenavendNuuws


2 weke lang rondleidinge n'op Halwana en bij de Bouwclubs.

Scholiere n'op bezoek bij Halwana

Vanaf vandaag magge meer dan twee duuzend Krabbekes van de basisschole n'uit Berrege lengstkomme n'op Halwana, de tuisbasis / bouwlokasie van de Stichting Vastenavend aan de Zeeland'ave in Berrege. Ok wor t'r 'n bezoek gebrocht aan drie bouwclubs d'Ekseketel, Krabbekweekers en De Watertore.

In de kommende twee weke worre basisschoolkindere om de beurt uitgenòòdegd op Halwana deur de boere van de Stichting Vastenavend. Arstikke spesjaal, want dèèr komde normaal nie zomaar or. De Krabbekes worre lengst verschillende lòòdse geleid. Zo kenne ze de pèèrse Liemozien, Spuit 11, de Victoria koets, 't gezicht van de Peperbus, Wana, de Blauwe Schuijt en de Pèèrse dubbeldekker bekijke. In de kledinglòòds legge de pakke van de Prins, Gròòtste Boer, Nar en Steketee.

D'r zijn ok lòòdse waar dagge nie ken komme. Dèèr wor bevobbeld de nuuwe Prinsewage gemakt of 't dekoor voor de kommende KinderVastenavend. Da mot nog g'eim blijve n'éé. Da madde nog nie zien. Mè d'n groepsfoto voor de Dubbeldekker wor de rondleiding na een klein uurtje beëindigd.

In samenwerreking mè Curio isk (de Internationale Schakelklas) zulle n'ok anderstalege leerlinge tusse 12 en 18 jaar worre ontvange n'op Halwana op dinsdag 11 februari en donderdag 13 februari om 11.00 uur.

sponsor


Ok vergimmes interessant om te leze.....


Krabbegat 23-01-2015

Leuteg speulkwartierke op de LeutNeutBon van di jaar.

Vanaf morrege kende wir op éél veul plekke n'in 't Krabbegat betale mette nuuwe LeutNeutBon. Oew pilske of gl...

Lees wijer

Krabbegat 26-02-2019

Prinsewage: Prins en Nar gaan dees jaar koersend 't Krabbegat deur.

Venavend is op Hal Wana de Prinsewage gedòòpt. Kemmissie technies et d'n prachteg gerijke n'afgeleverd en van...

Lees wijer