't VastenavendNuuws


De wind gooit roet in t'ete bij wage de Krabbeklutsers.

De gròòte Krab is omgewaaid

Wa was 't prachteg in d'Optocht. De gròòte Krab op de wage van bouwclub de Krabbeklutsers mè da's motto: Liever 'n stééngoeie Krab as zo stoned as 'n gernaal. Bij aankomst op de Gròòte Mart vanuit de Fortuinstraat draaide de Krab 'n kwartslag in de breedte. De bouwtechniek van de Krab beston d'uit kefettiegreniet.

Na d'n Optocht ston de wage op 't perkeerterrein van 't Fasielitèèrbedrijf te wachte n'om kommende zondag naar de Kaai gereeje te worre voor de Kijkdag. Elaas et de wind vannacht roet in t'ete gegooid. 

"De kestruksie was gewaagd mar in overleg en onder kontrole van de Kemmissie Optocht voldeed 't gerijke n'aan de veilig'eid.", leg René Kools uit. Mar alles et d'n bréékpunt, dit was gewòòn teveul wind op 'n punt, 't ijzer is gewronge en afgebroke. Buite de gevalle Krab is t'r gin schade. René Kools is d'ontwerreper van de B-wage die d'r, zeer begrijpelek, emosjeneel onder is.

De bouwers zijn aan 't bedenke oe ze zondag zulle deelneme n'aan de Kijkdag al denk René nie da de Krab dèèr te zien zal zijn. "Mar we gaan in overleg mè Stichting de Berregse Bouwers", zo vertel René.

Bouwclub de Krabbeklutsers aalde de vierde prijs in de kattegerie B wages.

sponsor


Ok vergimmes interessant om te leze.....


Krabbegat 28-02-2019

Krabbeklutsers doen dees jaar nie meer mee mette n'Optocht.

Gistere n'avend na 't ete is 't zeer lastege besluit genome deur de Krabbeklutsers. Ze gaan gin aanpassinge mee...

Lees wijer

Krabbegat 04-01-2019

Corné de Weert: Nuuwe Offotograaf Stichting Vastenavend.

De Stichting Vastenavend è d'al jare 'n eige Of-fotograaf. De leste 20 jaar was Albert Joosen de vaste fotogra...

Lees wijer