Kijke en oew bonnekes opmake mè de kijkdag op de Kaai.

  • Krabbegat 20-02-10

De Waterstraot winnaar bij de C-wages.

Òògstwaarschijnlek is di 't leste bericht da me make mè betrekking tot d'afgelòòpe Vastenavend. De Kraai is weer gevalle, de bulle zijn mè d'asselewoensdag in de was gegaan en zijn al dròòg in de kast geleed en agge 'n instrument et, eddem al deur d'één of ander late nakijke en revisere. 't Gròòte Vastenavendféést is nou toch echt aan z'n end gekomme, voor di jaar teminste.

Maar aankommende zondag 21 febrewarie kende vanaf 10 ure 's ochtends tot 4 ure 's middags nog ééne keer alle kreejasies van de Berregse Bouwers bewondere op de Gedempte Ave of te wel de Kaai. Mar ge ken netuurlek ok nogges kijke naar de Prinsewage, de B- en C-wages en de kreejasies van de wa kleinere bouwklupkes mè d'of zonder rijend gedèèlte. Dèèrnaast kende n'ok in de verschillende tente op de Kaai bèèlde bekijke van d'afgelòòpe n'optocht en agge wil ken da d'onder 't genot van 'n kesumsie.

Nuuwt di jaar is dagge de ontwerreptekeninge en de tekeninge voor de "Mie d'n Oskar" kommende zondag ken bewondere n'in de Stadsschuur, in 't bouwkot van de Krabbeklutsers zogezeed. Dus nie meer zo as voorgaande jare in 't Interium op de Kaai. Iervoor is gekoze n'omda mense die slecht ter bèèn zijn of mense in 'n rolstoel ok de mogelek'eid te geve de tekeninge te komme zien. Onder de tekeninge bevinde zich netuurlek ok de winnaar van 't beste ontwerrep, Riny Agenaars, en de winnaar van de "Mie d'n Oskar" Perry Schuurbiers.

Agge't op de Kaai zo'n bietje gezien et en alles in oe opgenome n'et, dan kende wa sfeer gaan proeve in de verschillende kefees op of rond de Kaai. Oew bonnekes worre gère n'in ontvangst genome bij Tante Door, Blonde Mien, de Mortier en Denisse en ielek ander kefee da kommende zondag n'ope is.

Ok vergimmes interessant om te lezen...