BC Variant makt videjoo-rééks: IER beleef(de) Vastenavend.

  • Krabbegat 22-02-14

Fragment van de JoeTjoep videjoo

Kende gij 't zo zegge? Waar presies beleefde nou feiteluk de Vastenavend? Bij de Geit van Mie d'n Os, op de Gròòte Mart, of messchient gewòòn agge ga dweile deur de strate van 't Krabbegat?

BC Variant et di gevroge n'aan bouwers, jong en oud, of mense die nauw betrokke zijn (gewist) bij BC Variant. Ze kwame mè prachtege ver'ale n'over de Geit of 't Valle van de Kraai, alle ver'ale eve mooi en arstikke erkenbaar. Die ver'ale zijn ammaal gebundeld in 'n videjoorééks die dees Vastenavend via Féésboek en JoeTjoep worre verspreid.

T'éérste fillemke is nou al te zien, waarin wor verteld over 't gevoel van de Vastenavend en de start van 't féést op Ellef Ellef bij de Geit. De ver'ale n'en beelde komme trug in de A-wage van di jaar van BC Variant, die in de Vastenavendoptocht meerijden mè d't motto 'IER' beleef(de) Vastenavend.

In de kommende dage naar de Vastenavend komme d'r nog meer videjoos in dees rééks op t'internet. Bekek de videjoos op 't JoeTjoep -kenaal van Variant: youtube.com/bcvariant en netuurlek worre de beelde n'ok geplaatst op Féésboek: facebook.com/bcvariant.

Ok vergimmes interessant om te lezen...