Ontwerrep nuuwe LeutNeutBon bekend gemakt

  • Krabbegat 26-01-23

't ontwerrep van de LeutNeutBon. Gemakt deur Bridget Rens en Eric Elich

Bridget Rens (16 jaar) ette voorkant van de nuuwe LeutNeutBon ontworrepe. Ze is de eerstvollegende in lijn van 't femiliebedrijf Ponderosa. Fleet jaar ad Bridget al 'n ontwerrep gemakt vor de LeutNeutBon, mar die is uiteindelek nooit uitgegeve deur de Coronatijd. 't Motto was toen Leve n'in de brouwerij!. Toen ad Bridget 'n diegietale bewerreking gemakt van mense die bij de Ponderosa in 't kefee vor leve n'in de brouwerij zorregde zowas leje van dweilbends en bouwclubs. As 'n soort pirremide opgestuwd nar de nuuwe prins Wannes III en zijn gevolleg.

Mar goed die bon is nooit gedrukt en is messchient ooit wel eens leuteg atter ' n kwis is over de bon die nooit gedrukt wier.
't Motto vor dees jaar is 'Wie de leut et, et de toekomst!' mar wie wit watte toekomst breng? Kenne me in die glaze bol zien watter in de toekomst mè Berrege n'en de Vastenavend ga gebeure? Zal de Prins ooit mette pèèrse van bal nar bal deur de lucht vliege? En verzint ons gemééntebestuur nog meer leutege kleure vor onze mooiste gebouwe? De spiritus mè zijn pèèrse licht was messchient nog mar 't begin, wor de peperbus ok pèèrs of blauw, de gevange poort roze en is tie nou aan 't verzakke of nie? of wor de Maagd groen? 't Lijket wel 'n regenbòòg van lhbti. En da's netuurlek ok de Vastenavend, 'n féést waar iederéén zichzellef ken zijn.

Netuurlek is 't Geitje goud gekleurd, Bridget is 'n afstammeling van Mie d'n Os, 't Zadel d'rop verwijst nar de Ponderosa waar de zadels al ruim 50 jaar aan de muur ange vandaar ok de kleine P op 't zadel.

Achterkant
Op d'andere kant sta d'n afbeelding van 't uitgetreje bestuur wa na ruim 30 jaar afscheid nam. Rechts 'de godfather' van de LeutNeutBon, de gròòte bedenker en jarelang voorzitter: Johan Buijs. In 't midde de enigste vrouw, en dèèrom dan ok in 't midde, de sik Monique van Ginneken en links de penningmééster Jan Krijnen. Ze worre middels di d'éérbetòòn bedankt vor de jarelange inzet. 't Ontwerrep van d'achterkant van de bon is van Eric Elich

Ok vergimmes interessant om te lezen...