2 weke lang rondleidinge n'op Halwana en bij de Bouwclubs.

  • Krabbegat 03-02-20

Scholiere n'op bezoek bij Halwana

Vanaf vandaag magge meer dan twee duuzend Krabbekes van de basisschole n'uit Berrege lengstkomme n'op Halwana, de tuisbasis / bouwlokasie van de Stichting Vastenavend aan de Zeeland'ave in Berrege. Ok wor t'r 'n bezoek gebrocht aan drie bouwclubs d'Ekseketel, Krabbekweekers en De Watertore.

In de kommende twee weke worre basisschoolkindere om de beurt uitgenòòdegd op Halwana deur de boere van de Stichting Vastenavend. Arstikke spesjaal, want dèèr komde normaal nie zomaar or. De Krabbekes worre lengst verschillende lòòdse geleid. Zo kenne ze de pèèrse Liemozien, Spuit 11, de Victoria koets, 't gezicht van de Peperbus, Wana, de Blauwe Schuijt en de Pèèrse dubbeldekker bekijke. In de kledinglòòds legge de pakke van de Prins, Gròòtste Boer, Nar en Steketee.

D'r zijn ok lòòdse waar dagge nie ken komme. Dèèr wor bevobbeld de nuuwe Prinsewage gemakt of 't dekoor voor de kommende KinderVastenavend. Da mot nog g'eim blijve n'éé. Da madde nog nie zien. Mè d'n groepsfoto voor de Dubbeldekker wor de rondleiding na een klein uurtje beëindigd.

In samenwerreking mè Curio isk (de Internationale Schakelklas) zulle n'ok anderstalege leerlinge tusse 12 en 18 jaar worre ontvange n'op Halwana op dinsdag 11 februari en donderdag 13 februari om 11.00 uur.

Ok vergimmes interessant om te lezen...