Dokumentèère 'Bouw be'ouwe' twee keer op er'aling

  • Krabbegat 23-01-22

De dokumentèère leg pijnlek blòòd oeveul planne d'r al zijn gemakt vor 't Konterscherp en Halwana

Fleet jaar in september zond Zuidwest TV de dokumentèère Bouwe be'ouwe n'uit. Deze documentaire was éérder gemakt om d'achtergrond en de betekenis van onze rijke Vastenavend bouwkultuur in Berrege n'over 't voetlicht te brenge.

Al jare pratte de konvenantpartners Stichting Hal-Wana, Stichting Bergse Bouwers, Stichting Vastenavend en de geméénte over 'n nuuw onderkomme vor de Berregse bouwers. De primjèère van de dokumentèère 'Bouw be'ouwe' viel dan ok same mette prizzetasie avend die g'ouwe wier deur drie konvenantpartners aan de leje van de geméénteraad en 't kollege van burregemééster en wet'ouwers mè d'één duideleke bodschap: Lat de rijke bouwkultuur b'ouwe blijve n'in Berrege. De Stichting Vastenavend kreeg d'indruk da bij 'n aanzienlek aantal bestuurders onvoldoende beeld besta en bestond van de waarde en rijkdom van de Vastenavend bouwkultuur. Da d'et de Stichting Vastenavend geprikkeld om Bouw be'ouwe te make. In juni 2021 wier de prachtege doku al getòònd aan 't gemééntebestuur op Halwana.

Mar ok nuuwkommers in Berrege zijn nie altijd bekend mette Vastenavend en de sesjaal-maatschappeleke betekenis. De dokumentèère nimt ieleke kijker mee in de wereld van de Vastenavendbouwers.

Gezien d'uidege situwasie rommetom de Berregse bouwkote breng ZuidWest TV de doku Bouwe be'ouwe oppenuuwt op de buis. en wel zondag 23 jannewarie om 12.00 uur en zondag 30 jannewarie om 12.00 uur. De doku is ok te zien vieja de saait van ZuidWest.

Ok vergimmes interessant om te lezen...