Eindelek 'n bouwkot vor de Notekrabbers.

  • Krabbegat 13-01-21

De leje van Bouwclub De Notekrabbers bij 't nuuwe kot

Naar al 33 jare in oprichting te zijn, et Bouwclub i.o. De Notekrabbers dan eindelek 'n Bouwkot vor uneige. Al jare wouwe ze 'n wage bouwe vor d'n Optocht, mar de bouwkote waar de bouwers op di mement in bouwe voldoen nie aan de kwaliteitseise. 't Mot wel veileg en komfortabel blijve netuurlek!

'n Eéle avend bouwe me d't idee datte kiet ielek mement kan instorte, da is nie ontspanne bouwe. Mar mette berichte over de verkòòp van vastgoed deur de geméénte spitste ze d'r ore en één van de objekte ad gelijk de aandacht. 't Is perfekt om kleine gerijkes in te bouwe, 't et 'n eige ijsballek zodamme materiale over 't water kunne aanvoere, en d'r is een goed nat t'ouwe kleiput voor de deur om de oek én de stookkoste zijn te verwaarloze. Zo kan d'r dus ok duurzaam gebouwd worre!

De bouwclub et eind fleet jaar de stadsmakelaar een aanbod gedaan, en da d'is gelijk aangenome! Vor de penningmééster was 't 'n koud kunsje om de de financiën rond te krijge, naar 33 jaar in oprichting te zijn zonder uitgave aan dure bouwsels was er volop geld in kas! Bovedien, eerlek is eerlek, mettie lage vraagprijs was de geméénte de gròòtste sponsor!

Dus Bouwclub de Notekrabber i.o kan eindelek beginne mè bouwe. Deze week zellefs, en da kom goed uit, de Optocht ga d'ommers nie deur di jaar, waardoor d'r 'n nootzaak om juist wel te bouwe is ontstaan. De club it nie vor niks de Notekrabbers, want war noot is, moet gekrabd worre! Ze denke 't onstande gat prima te kunne vulle mè d'n bouwsel. Nuuwsgiereg geworre? Kuier gerust 's in oe eentje de Kaai af, richting de Spiritus. Ze zijn te vinde aan 't wagepleintje nummer 2. Te erkenne dus aan die ijsballek bove 't water.

Ok vergimmes interessant om te lezen...